Πάρτε τώρα μια προσφορά online για τα κουφώματα σας, εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τα απλά βήματα της νέας μας φόρμας προκοστολόγησης κουφωμάτων.Κάντε κλικ τώρα στο εικονίδιο δεξιά και θα έχετε μια εκτίμηση άμεσα από εμάς.

Μελέτη

europa αλουμίνια τιμέςΗ 39ετης εμπειρία της εταιρείας μας σε συνδυασμό με τα αρχιτεκτονικά συστήματα των διελάσεων με τις οποίες συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, είναι σε θέση να σας δώσουν τις κατάλληλες τεχνικές πληροφορίες προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο κουφώματος που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Μερικές τεχνικές λεπτομέρειες

 • Επιλογή ψυχρού ή θερμοδιακοπτόμενου συστήματος
 • Ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων αλουμινίου με υαλοπίνακες
 • Συνολική απόδοση ηχομείωσης του συστήματος
 • Ρολά αλουμινίου ή αλουμινίου πολυουρεθάνης με εμφανές ή κρυφό κουτί ρολού
 • Τεχνικές προδιαγραφές κατά την διαδικασία δημιουργίας φατνωμάτων
 • Διαστάσεις διατομής ψευτοκάσας που θα χρησιμοποιηθεί για νέα οικοδομή βάσει του τύπου κουφώματος

Αντικατάσταση κουφωμάτων

europa αλουμίνια τιμέςΤα παλιά ξύλινα ή αλουμινίου κουφώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Η ανάγκη μιας μέσης κατοικίας για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι υπολογίζεται στο 60% με 70% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα) ετησίως. Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα εξαρτάται από τη χρήση του κτηρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με μονούς ή με απλούς διπλούς υαλοπίνακες με νέα, τα οποία διαθέτουν διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας το οποίο ανέρχεται σε 25 έως 30% ετησίως. Παράλληλα, η βελτίωση της θερμικής άνεσης είναι εντυπωσιακή: εξαφάνιση του φαινομένου συμπύκνωσης υδρατμών στα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μείωση της υπερθέρμανσης του χώρου το καλοκαίρι.

Η αντικατάσταση παλαιού τύπου κουφωμάτων με νέα συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, πιστοποιώντας την ενεργειακή κλάση του ακινήτου για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α), το οποίο εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων σας με νέα ψυχρά ή ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σε προνομιακές τιμές χωρίς μερεμέτια.

Η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων περιλαμβάνει:

 • Αποξήλωση παλαιών κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση ψευτόκασας όπου κριθεί απαραίτητο( σε ξύλινα αποξηλωθέντα κουφώματα)
 • Σοβάτισμα του λαμπά για το μερεμέτι που δημιουργήθηκε από άτομα του συνεργείου μας (σε ξύλινα αποξηλωθέντα κουφώματα)
 • Πλήρωση των αρμών με τα απαραίτητα δομικά υλικά
 • Αποκομιδή και απομάκρυνση των παλαιών κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση γυψοσανίδων στην αντικατάσταση παλαιών κουτιών ρολού (κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη)

Με ένα τηλεφώνημα σας εκπρόσωπός μας σας επισκέπτεται στον χώρο σας χωρίς καμία επιβάρυνση για να μελετήσει και να καταγράψει τις τεχνικές πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να σας αποσταλεί η οικονομική πρόσφορα με σαφήνεια, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Σέρβις

αντικατάσταση κουφωμάτωνΗ εταιρεία μας αναλαμβάνει την επισκευή των παλαιών κουφωμάτων αλουμινίου. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας όσο μικρή και εάν είναι η βλάβη:

 • Αντικατάσταση ράουλων – συρόμενων κουφωμάτων
 • Επισκευή μηχανισμού ανάκλησης
 • Αντικατάσταση παλαιών κλειδαριών συρόμενων
 • Ρύθμισμα – ρεγουλάρισμα ανοιγόμενων πορτών
 • Επισκευή ρολού(μοτέρ-ιμάντας-μανιβέλα)
 • Αντικατάσταση παλαιών υαλοπινάκων με ενεργειακούς υαλοπίνακες
 • Επιδιορθώσεις σε κάγκελα, γκαραζόπορτες
 • Επιδιόρθωση σήτας (συρόμενη, σήτα ρολό, πτυσσόμενη)

Λόγοι Προτίμησης

europa αλουμίνια τιμέςΔιακρινόμαστε για την επιμονή μας στην λεπτομέρεια, την άμεση επαφή με τους πελάτες μας και την άριστη εξυπηρέτηση τους παρέχοντας ευελιξία στην επιλογή και κατασκευή κουφωμάτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το προσωπικό τους γούστο. Η πολυετής πείρα μας στον χώρο της κατασκευής του αλουμινίου μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:

 • Βοήθεια στην επιλογή ιδανικών λύσεων.
 • Ποιότητα  κατασκευής ,εργασίας και τοποθέτησης
 • Άμεσο χρόνο παράδοσης.
 • Άριστης ποιότητας υλικά και εξαρτήματα.
 • Εγγύηση καλής λειτουργίας των προϊόντων της.
 • Ανταγωνιστικές τιμές.
 • Πιστοποιήσεις C.E
 • Έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό

Μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των κουφωμάτων σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για συμβουλές συντήρησης ,τυχόν προβλημάτων και μικρό-επισκευών.

Υποστήριξη

europa αλουμίνια τιμέςΜετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής παρέχουμε:

 • 5ετή Εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα κουφώματα
 • 5ετή Εγγύηση για τα ηλεκτρικά μοτέρ των ρολών
 • 10ετή εγγύηση για την ηλεκτροστατική βαφή (διάβρωση, αποχρωματισμό) των κουφωμάτων αλουμινίου
 • 10ετη Εγγύηση για τη Μόνωση (θερμομονωτικές ιδιότητες) των προφίλ
 • 50ετη Εγγύηση για τις μηχανικές ιδιότητες των προφίλ (σχήμα, διαστάσεις, κράμα) από την Europa Profil Α.Β.Ε
 • 10ετή Εγγύηση για τους υαλοπίνακες (θόλωση υαλοπινάκων, υδρατμοί)

Όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον τηρούνται οι κανόνες συντήρησης και καλής λειτουργιάς των κουφωμάτων

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ»;

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Το ΥΠΕΝ ανήρτησε ήδη στην ιστοσελίδα του τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους. Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος περιλαμβάνει πόρους επιχορήγησης ύψους € 803 εκατ. (κατανεμημένους ανά περιφέρεια σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί) και πόρους από το υφιστάμενο Ταμείο του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ για την εξυπηρέτηση δανείων.

Το ΥΠΕΝ έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα τα παρακάτω:

Τι αναφέρεται για την αντικατάσταση κουφωμάτων

Για τις παρεμβάσεις αντικατάστασης κουφωμάτων, η προδημοσίευση του ΥΠΕΝ αναφέρει:

1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:

(i) Η αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων κατά βάση με θερμομονωτικά/θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια και με κατ’ ελάχιστο διπλούς υαλοπίνακες (συμπεριλαμβανομένης της αποξήλωσης, και των εργασιών που απαιτούνται για την τελική διαμόρφωση του δομικού στοιχείου). Επίσης, είναι επιλέξιμη η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία/πολυκατοικία, και η αντικατάσταση κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού, σε πολυκατοικία. Επισημαίνεται ότι στην κατηγορία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται τα «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη, ανά επιφάνεια κουφώματος, διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του κουφώματος (θύρα-παράθυρο), το υλικό κατασκευής του πλαισίου (αλουμίνιο, ξύλο, συνθετικό υλικό), και τον συντελεστή θερμοπερατότητας μόνον του συνδυασμού πλαισίου-υαλοπίνακα-αποστάτη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη νυχτερινής μόνωσης, δηλ. ρολού-εξώφυλλου, ή επικαθήμενου κουτιού.

(ii) Η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα (συμπεριλαμβανομένων των εργασιών προσαρμογής του πλαισίου) για επιλέξιμες κατοικίες/διαμερίσματα/πολυκατοικίες, προστατευόμενα ως μέρος συγκεκριμένου περιβάλλοντος ή λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ή ιστορικής τους αξίας όπως διατηρητέα και εντός παραδοσιακών οικισμών κτήρια, στο βαθμό που η συμμόρφωση προς ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης θα αλλοίωνε κατά τρόπο μη αποδεκτό τον χαρακτήρα ή την εμφάνισή τους και υπό την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ενεργειακή αναβάθμιση του κουφώματος (υφιστάμενο πλαίσιο και νέος διπλός υαλοπίνακας) πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις.

(iii) Η τοποθέτηση εξωτερικών προστατευτικών φύλλων (σύστημα κουτί-ρολό, εξώφυλλα) ως συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες της αντικατάστασης κουφωμάτων ή μόνο των υαλοπινάκων. Στην περίπτωση που επιλέγεται επικαθήμενο σύστημα κουτί-ρολό, αυτό θα πρέπει να είναι θερμοδιακοπτόμενο.

(iv) Η τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης (σκίαστρα και τέντες, συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού στήριξης και των εργασιών εγκατάστασης των συστημάτων αυτών).

(v) Η εγκατάσταση κεντρικού ή μη κεντρικού συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Το σύστημα εξαερισμού ή μηχανικού αερισμού πρέπει να είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές ενεργειακές απαιτήσεις σχεδιασμού Ecodesign, όπως θεσπίζονται από τον κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1253/2014 για τις απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού μονάδων εξαερισμού ή μηχανικού αερισμού και τον κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1254/2014 για τη σήμανση της κατανάλωσης ενέργειας των οικιακών μονάδων. Η εγκατάσταση κεντρικού συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, συμπεριλαμβάνει τους διακλαδωτές, τα εσωτερικά και εξωτερικά στόμια προσαγωγής και απαγωγής, τα φίλτρα, τις ηχοπαγίδες και τα συστήματα ελέγχου. Το σύστημα θα πρέπει να φέρει σήμανση CE. Η υποκατηγορία αυτή, είναι συμπληρωματική (και όχι αυτοτελής) της αντικατάστασης κουφωμάτων.

Δείτε παρακάτω τα Παραρτήματα αναλυτικά:

1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I
Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης

2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

3. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ
Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων βάσει της 1ης Ενεργειακής Επιθεώρησης

4. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV
Έντυπο επιμερισμού προϋπολογισμού πολυκατοικίας Tύπου Α

5. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V-Α
Δήλωση Ωφελούμενου Υποβολής Αίτησης

6. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V-Β
Δήλωση εκπροσώπου πολυκατοικίας Υποβολής Αίτησης

7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V-Γ
Δήλωση Ωφελούμενου αποδοχής απόφασης υπαγωγής

8. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI
Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων – Ολοκλήρωσης Έργου βάσει της 2ης Ενεργειακής Επιθεώρησης

9. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII
Έντυπο Επιμερισμού κόστους βάσει παραστατικών δαπανών ανά ιδιοκτησία (αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α)

10. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIIΙ-Α
Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 Αναδόχου του έργου

11. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIIΙ-Β
Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 Προμηθευτή Υλικών

12. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIIΙ-Γ
Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 Προμηθευτή Υλικών & Αναδόχου του Έργου (εφόσον είναι το ίδιο πρόσωπο)

13. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΧ
Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 Χρήση Ακινήτου

14. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ X
Δήλωση Πιστοποίησης & δικαιολογητικά για την Ολοκλήρωση του Έργου (Ωφελούμενου/ Εκπρόσωπου Πολυκατοικίας)

15. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧI
Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 για ενισχύσεις βάσει καθεστώτος De Minimis

16. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΙ
Διαδικασία διαχείρισης αίτησης

17. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙII
Συμμετέχοντες Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί

18. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙV
Δικτυακοί Τόποι Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Πηγή: b2green.gr

Μην ξεχνάτε ότι η αλλαγή των κουφωμάτων σας, με  νέα σύγχρονης τεχνολογίας ενεργειακά κουφώματα, είμαι μια επένδυση η οποία θα κάνει καλύτερη τη διαβίωσή σας και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αντικαθιστούμε τα κουφώματα σημαίνει  βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και της καθημερινότητά μας .

Η ένταξη στο πρόγραμμα είναι μία συνεχής διαδικασία έως την εξάντληση των πόρων ανά περιφέρεια.
Για περισσότερες πληροφορίες https://exoikonomo2020.gov.gr/ ή στο τηλ. 210-6241829 (Δευτέρα με Παρασκευή 7:00πμ – 21:00μμ)
.

Ερωτήσεις  μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση support.exοikonomo@prv.ypeka.gr

Δείτε τώρα το κέρδος που θα έχετε αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σας  και αποφασίστε τώρα να αντικαταστήσετε τα παλαιά σας κουφώματα με νέα ενεργειακά τελευταίας γενιάς, προσφέροντάς σας ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.Υπολογίστε εύκολα και γρήγορα την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας και θα εκπλαγείτε από τα οφέλη.

Ενεργειακή απόδοση σπιτιού