Θα χαρούμε να έρθουμε σ’ επικοινωνία μαζί σας και να βγάλουμε τη σωστή “κομμένη & ραμμένη στα μέτρα σας” προσφορά, καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη.

Πάρε Προσφορά

Ενεργειακά κουφώματα Europa

Τι είναι το ενεργειακό-θερμομονωτικό κούφωμα:

Ενεργειακά κουφώματα θεωρούνται τα κουφώματα, που απομονώνουν τον εσωτερικό μας χώρο από τις εξωτερικές συνθήκες. Ή με άλλα λόγια, διατηρούν τις συνθήκες, ενός εσωτερικού χώρου, σταθερές.Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το χειμώνα καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια για να θερμάνουμε την κατοικία μας ή το καλοκαίρι να την ψύξουμε. Μειώνουμε δηλαδή το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού μας, κατά περιπτώσεις, έως 30%.

Γιατί ενεργειακά- θερμομονωτικά κουφώματα 

Μεγάλη πηγή διαρροής ενέργειας προς το περιβάλλον είναι τα τζάμια και τα κουφώματα. Υπολογίζεται ότι μόνον αν αντικατασταθούν με διπλά τζάμια επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης κατά 32%, ενώ με ταυτόχρονη μόνωση των εξωτερικών τοίχων, που είναι απλή και για υπάρχουσες οικοδομές, η εξοικονόμηση φτάνει στο 50%.
Σχετικά με την θέρμανση ενός διαμερίσματος, η χρήση ενός κουφώματος αλουμινίου με θερμοδιακοπή, σε σχέση με το απλό αλουμίνιο, μειώνει έως και 1/3 την απώλεια της θερμότητας από τα κουφώματα και μπορεί να μειώσει έως και 1/5 τα έξοδα θέρμανσης.
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κουφωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με μονό τζάμι, που στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αντικατασταθούν. Αν όλα τα κουφώματα παλαιού τύπου αντικατασταθούν με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας κουφώματα, με χαμηλό συντελεστή εκπομπής Ε διπλών υαλοπινάκων, τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση ενέργειας υπολογίζονται σε 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Το πόσο μονωτικό είναι ένα κούφωμα, ή ένα υλικό, μετριέται με το συντελεστή θερμοπερατότητας, Uf. Όσο πιο μονωτικό είναι ένα υλικό, τόσο η τιμή του συντελεστή θερμοπερατότητας πλησιάζει το μηδέν .Στα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα, ο συντελεστής Uf, πρέπει να είναι κάτω από το 2,53W/m2*k.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε ένα καλό σύστημα αλουμινίου, ο συντελεστής θερμοπερατότητας, είναι 2,4 W/m2.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα τα κουφώματα να συνοδεύονται με τα αντίστοιχα παραστατικά, πιστοποιήσεις, από τον κατασκευαστή, που θα δηλώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Αναμφισβήτητα το αλουμίνιο είναι το ιδανικότερο υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων. Είναι υλικό το οποίο συνδυάζει την υψηλή μηχανική αντοχή, την άψογη αισθητική και αυτά με την τεράστια διάρκεια ζωής, χωρίς σχεδόν ποτέ συντήρηση. Ιδιότητες πραγματικά ζηλευτές από οποιοδήποτε προϊόν.

Πριν αρκετά χρόνια, το μειονέκτημα του αλουμινίου σε σύγκριση με άλλα υλικά κατασκευής κουφωμάτων ήταν η θερμομόνωση, παρόλα αυτά δε συγκράτησε τη διάδοση του ως το κύριο υλικό για κατασκευή κουφωμάτων και υαλοπετασμάτων. Το μειονέκτημα αυτό δεν υφίσταται πλέον. Σήμερα μπορούν να διατεθούν διατομές αλουμινίου οι οποίες προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης.

Τα οφέλη των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων συνοψίζονται στα εξής:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Μείωση δαπανών κλιματισμού / θέρμανσης
  • Ανθεκτικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Ελαχιστοποίηση εισχώρησης υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των προφίλ
  • Χαμηλή διαπερατότητα αέρα
  • Ηχομόνωση

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν μελέτη του χώρου σας και την έκδοση μιας προσφοράς για την αντικατάσταση των παλαιών σας κουφωμάτων,

με τα νέα ενεργειακά κουφώματα της Europa

Please Share This

Related Posts